Коментари

Владо Попов, в. Монитор

“Колегите са харесали всичко и се радвам от партньорството ни по този прекрасен проект!
Специални поздрави и успехи!!!”

Д-р. Георги Матев

“Знаем ли всичко за нашата изстрадала земя! Сигурно не, след като има вече изказани съмнения за Дарвиновата теория за произхода на видовете върху нея, за процесите, които стават като земетресения, вулкани, гейзери. И който възпират и всемогъщата уж техника.
Преди седем десетилетия един геолог – Иван Желев – наред с проучванията за изграждането на новия тогава язовир за повече вода на растящата столица, за осигуряване на суровина на бъдещите заводи в Девня, с грижата си да покаже къде се крие водата в земните недра на родното му старозагорско село Дълбоки, разсъждаваше и над водния глобален филтрационен поток, за закодирания генетичен код в тялото на човека, свързан с родната среда. Той гледаше на водата не само като ежедневна битова потребност, но и като непрекъснато пулсираща земна система.
Синът му, Йонко Стоянов – художник по образование и душа – ученик на големия земен художник Найден Петков, прие и като тема в творчеството си да търси баланса между начина на живот и отношението земя-човек.
Навярно в тази теория и практическото й показване, от произлизащото от нея изкуство има и нещо не съвсем понятно нам, които си служим с осезаемо познати неща. За сега. Нека обаче да си спомним за небивалиците във вълшебните приказки, на които днес гледаме просто като постижения на науката и техниката и на синтеза им с изкуството!”

По-долу можете да напишете и да ни изпратите вашето мнение, отзив, предложение или съобщение.

Вашето име (Your name)
Вашият Email (Your email)
Вашият отзив (Your message)
Моля въведете символите на картинката. (Please enter the characters, displayed in the image. )
Моля въведете символите на картинката. (Please enter the characters, displayed in the image. )